Kanelsnurrer

I helgen hadde vi lyst på noe godt - da viste bloggen seg kjekk å ha. 

Enkelt og raskt å finne igjen oppskrifta - her er en reprise :-)

Lukten av nybakte kanelsnurrer er bare helt herlig <3



Her er oppskriften min:

150 g margarin

7 dl melk

1 pk rød tørrgjær eller

50 g fersk gjær

180 g (2 dl) sukker

1 kg (1,7 l) hvetemel

2 ts kardemomme

Smelt smør, ha i melk og varm opp til lunken (fersk gjær) eller litt varmere (tørrgjær). Bland alt det tørre i bakebollen, tilsett væsken og elt til en god deig. Kan hende du trenger litt mer mel men pass på så den ikke blir for fast!! Etterhev i en halv times tid.

Fyll lager du mens deigen hever. Ingrediensene under rører du bare sammen.

100 g margarin

1 dl sukker

2 ts kanel

Kjevle ut deigen til et rektangel, smør på smør-, kanel- og sukkerblandingen. Rull sammen og skjær i passende skiver.

Brett enden av deigen inn under kanelsnurren - da unngår du at den ruller seg ut igjen når den stekes.



Jeg bruker å pensle med egg og strø over perlesukker før de havner inn i stekeovnen.

Stek på 250 grader midt i ovnen i 10-12 minutter.

Så er det bare å nyte!

2 kommentarer

Hobbystua

21.10.2014 kl.11:59

Det er ikke noe som slår en god gjærbakst og dette så godt ut:-) Liker og bake med gjær selv og smaker godt nå som høsten har kommet og tid for litt mere innekos:-)

Hekleri og Ra

21.10.2014 kl.20:03

Ojojoj ... dette så bare helt utrolig nydelig ut! Nå fikk jeg skikkelig lyst på snurrer ;-)

Skriv en ny kommentar

majessysslerier

majessysslerier

45, Levanger

Når jeg ikke er på jobb liker jeg å strikke, hekle, lese, lage mat, bake og å gå tur i skog og mark. Dette vil bloggen bære preg av. Nå når det nærmer seg jul vil bloggen preges av at jeg liker alt som hører til av forberedelser til advent og jul. Følg meg gjerne på instagram: majessysslerier

Kategorier

Arkiv

hits