Spanish pork stew

I dag skal jeg dele en oppskrift med dere - det er lenge siden sist!

Denne retten fikk jeg servert hos en hyggelig dame da jeg var i England i høst :-)

 

I oppskriften står det at den er for 6 personer .- men er dere en sulten gjeng stemmer vel 4 personer bedre!

So, here we go!

1 1/2 ss oliven olje

950 g svine- eller annet kjøtt, kuttet opp i 2 cm terninger

Salt og nykvernet pepper

200 g chorizopølse- kuttet opp i 1 cm terninger

2 røde paprika kuttet opp i biter

2 løk, kuttet i biter

5 hvitløksbåter kuttet opp fint

2 ss tomatpure

2 ss cider eller rødvinsedikk

4 dl kylling- eller grønnsakskraft

2 x 400 g bokser med hakkede tomater

1 ts sukker

800 g poteter (nypoteterr/amandine poteter)

 

1. Forvarm stekeovnen til 160 grader.

2. Stek kjøttet, som du krydrer med salt og pepper, i olivenolje i en stor gryte du kan ha i stekeovnen og har et lokk. Stek mens du rører litt i det til kjøttet er brunt. Deretter rører du inn chorizo, paprika, løk og hvitløk.

3. Skru ned varmen litt og la det koke 6-8 minutter eller til løken er myk og kanskje litt brun. Rør litt av og til.

4. Rør inn tomatpure med cider/rødvinsedikk, kraft og sukker. Ha på lokket og la det hele koke opp. Sett gryta inn i stekeovnen og la den stå i ovnen omtrent 1 time. Ta gryta ut av ovnen og tilsett potetene, del de i to evt. fire biter, og smak til med litt mer salt og pepper hvis der er nødvendig. Inn i stekeovnen igjen og la gryta stå til potetene og kjøttet er ferdige. Sjekk om retten er passe krydret og server. Jeg hadde i pittelitt chilipulver da jeg ville ha den litt sterkere.

Det smaker godt med hvitløksbaguetter eller foccaciabrød til :-)

Enjoy!

(I oppskriften er det svinekjøtt, men jeg brukte elgkjøtt da jeg lagde den i går og det funket fint. )

#oppskrift #hjemmelagd

Én kommentar

Hobbystua

17.02.2014 kl.21:01

Dette så godt ut så nå er oppskriften lagret på maskinen her:-)Alltid spennende med noe nytt i matveien også. Ønsker deg en fortsatt fin uke:-))

Skriv en ny kommentar

majessysslerier

majessysslerier

45, Levanger

Når jeg ikke er på jobb liker jeg å strikke, hekle, lese, lage mat, bake og å gå tur i skog og mark. Dette vil bloggen bære preg av. Nå når det nærmer seg jul vil bloggen preges av at jeg liker alt som hører til av forberedelser til advent og jul. Følg meg gjerne på instagram: majessysslerier

Kategorier

Arkiv

hits