Helstekt kylling

P sndag lagde jeg helstekt kylling til middag. Det er egentlig veldig enkelt lage, og er alltid en vinner hos de som fr den servert.

Jeg bruker leirgryte nr jeg tilbereder kyllingen. Det gir et saftig og smakfullt resultat.

(Fr steking.)

Jeg hadde en kylling p omtrent 1,5 kg slaktevekt. Tinte den i kjleskapet natten over. Det varierer litt hvilke krydder jeg bruker nr jeg steker den. P denne blandet jeg bare sammen paprika, chili, salt, pepper og hvitlk i litt olje. Penslet kyllingen med blandingen.I leirgrrytala jeg ogsgulrot i biter og lk i bter, samt ett par skiver bacon. Inn i stekeovnen uten lokk p 250 grader til kyllingen har ftt fin skorpe (10-15 minutter), s er det p med lokket og ned med temperaturen. Jeg lot den st p 150 grader en time for deretter skru opp til 200 grader den siste halve timen. Jeg liker kyllingen godt stekt med brun spr skorpe, derfor er det opp med temperaturen p slutten. Du vet at kyllingen er ferdig nr du stikker en spiss kniv inn ved lrbeinet og det siver klar kjttsaft ut av den.

Tilbehr kan vre akkurat det du har lystp der og da (og har i hus). P sndagserverte jeg jasminris, kyllingkraften, en grnnsalat og dressing til. Andre ganger har jeg fltegratinerte poteter, fltesaus og kokte grnnsaker til.



Ferdig til servering :-)

#ytterykylling #kylling #oppskrift #leirgryte #rmertopf

"Roasted whole chicken - oil, paprika powder, salt, black pepper, garlic, chili."

Stikkord:

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

majessysslerier

majessysslerier

45, Levanger

Nr jeg ikke er p jobb liker jeg strikke, hekle, lese, lage mat, bake og g tur i skog og mark. Dette vil bloggen bre preg av. N nr det nrmer seg jul vil bloggen preges av at jeg liker alt som hrer til av forberedelser til advent og jul. Flg meg gjerne p instagram: majessysslerier

Kategorier

Arkiv

hits