Helstekt kylling

På søndag lagde jeg helstekt kylling til middag. Det er egentlig veldig enkelt å lage, og  er alltid en vinner hos de som får den servert.

Jeg bruker leirgryte når jeg tilbereder kyllingen. Det gir et saftig og smakfullt resultat.

(Før steking.)

Jeg hadde en kylling på omtrent 1,5 kg slaktevekt. Tinte den i kjøleskapet natten over. Det varierer litt hvilke krydder jeg bruker når jeg steker den. På denne blandet jeg bare sammen paprika, chili, salt, pepper og hvitløk i litt olje. Penslet kyllingen med blandingen. I leirgrryta la jeg også gulrot i biter og løk i båter, samt ett par skiver bacon. Inn i stekeovnen uten lokk på 250 grader til kyllingen har fått fin skorpe (10-15 minutter), så er det på med lokket og ned med temperaturen. Jeg lot den stå på 150 grader en time for deretter å skru opp til 200 grader den siste halve timen. Jeg liker kyllingen godt stekt med brun sprø skorpe, derfor er det opp med temperaturen på slutten. Du vet at kyllingen er ferdig når du stikker en spiss kniv inn ved lårbeinet og det siver klar kjøttsaft ut av den.

Tilbehør kan være akkurat det du har lyst på der og da (og har i hus). På søndag serverte jeg jasminris, kyllingkraften, en grønnsalat og dressing til. Andre ganger har jeg fløtegratinerte poteter, fløtesaus og kokte grønnsaker til.Ferdig til servering :-)

#ytterøykylling #kylling #oppskrift #leirgryte #römertopf

 

"Roasted whole chicken - oil, paprika powder, salt, black pepper, garlic, chili."

Stikkord:

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

majessysslerier

majessysslerier

45, Levanger

Når jeg ikke er på jobb liker jeg å strikke, hekle, lese, lage mat, bake og å gå tur i skog og mark. Dette vil bloggen bære preg av. Nå når det nærmer seg jul vil bloggen preges av at jeg liker alt som hører til av forberedelser til advent og jul. Følg meg gjerne på instagram: majessysslerier

Kategorier

Arkiv

hits