Hjemmelaget müsliblandingTenkte å dele min oppskrift på hjemmelaget müsliblanding i dag. Jeg synes denne er kjempegod og bruker den på youhurt når jeg spiser det. Og det er vel egentlig hver dag. Synes det er greit å lage den selv. Det går kjapt å røre sammen, og etter en time i ovnen er den ferdig. Eneste du må gjøre er å passe på å røre av og til. Må innrømme at jeg tar det jeg har i skapet, men her har jeg prøvd å skrive ned en oppskrift.

Oppskrift

2 dl mandler

2 dl havregryn

2 dl linfrø

2 dl sesamfrø

2 dl pinjekjerner

3 dl tørket kokos

2 dl vann

1 dl rapsolje

3 - 5 ss sukker/sukrin

kardemomme

1-2 ts salt

Grovhakk mandlene. Bland sammen alt det tørre i en passende bolle, og rør inn vann og olje. Ha på en stekeplate. Strø over sukker/sukrin. Stek midt i ovnen på ca 300 grader. Etter femten minutter tar du ut og blander godt. Strø over sukker/sukrin/kardemomme. Dette gjøres fire ganger eller til blandingen har fått ønsket farge. Det er viktig å passe på mot slutten, da må det vendes litt oftere. La den avkjøle i omtrent 1 time. En annen ting jeg gjør er at jeg ikke bruker sukker i selve blandingen, men bruker sukker bare når jeg strør over hvert 15. minutt. Da blir den ikke så søt.

For min del nytes denne best sammen med kokosyoughurt! 

Velbekomme!

 

#frokost #musli

Stikkord:

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

majessysslerier

majessysslerier

45, Levanger

Når jeg ikke er på jobb liker jeg å strikke, hekle, lese, lage mat, bake og å gå tur i skog og mark. Dette vil bloggen bære preg av. Nå når det nærmer seg jul vil bloggen preges av at jeg liker alt som hører til av forberedelser til advent og jul. Følg meg gjerne på instagram: majessysslerier

Kategorier

Arkiv

hits