Verdens beste hveteboller.....

er kjempelett å bake :-) Tar ikke så lang tid heller.



 

Oppskrift

150 g margarin eller smør

7 dl melk

1 pk rød tørrgjær

180 g (2 dl) sukker

2 ts kardemomme

ca. 1 kg (1,7 l) hvetemel

Smelt margarin/smør, tilsett melk og varm til 40 grader.

Bland alt det tørre, og ha i væsken.

La deigen heve en gang før du triller ut bollene. Kan hende trenger du litt mel til utbakingen av bollene.

La de heve godt, pensle med egg og stek de på 250 grader i 10-12 minutter midt i ovnen.

For variasjon kan du ha i rosiner eller sjokoladebiter!?

Denne deigen passer fint til både kanelsnurrer, skolebrød eller aniskringler.

 

Gjærbakst er alltid en vinner!

Og varm kakao servert med pisket krem og et dryss kanel er kjempegodt!

 

Kakao

5 ss kakao

4-5 ss sukker

1 l melk

Ha kakao og sukker i kjelen sammen med litt melk.

Kok opp, ha i resten av melken og varm opp. Husk å røre hele tiden!





Stikkord:

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

majessysslerier

majessysslerier

45, Levanger

Når jeg ikke er på jobb liker jeg å strikke, hekle, lese, lage mat, bake og å gå tur i skog og mark. Dette vil bloggen bære preg av. Nå når det nærmer seg jul vil bloggen preges av at jeg liker alt som hører til av forberedelser til advent og jul. Følg meg gjerne på instagram: majessysslerier

Kategorier

Arkiv

hits